Rólunk

 

A Spirit Jóga Stúdió megálmodásakor szerettünk volna egy olyan, mind szakmailag, mind esztétikai környezetében igényes, magas színvonalú helyet létrehozni, ahol vendégeink meleg hangulatú, barátságos közegben (télen padlófűtés, nyáron légkondícionálás növeli a komfortérzetet!) végezhetik a gyakorlatokat. 

Hosszú évek tapasztalatából azt szűrtük le, hogy az olyan alternatív jógairányzatok, mint a gerincjóga, a kismamajóga vagy a senior foglalkozások a hatékonyság érdekében lényegesen intenzívebb odafigyelést igényelnek az egyén szempontjából. Ennek érdekében maximalizált csoportlétszámmal dolgozunk, ami a 10 főt nem haladhatja meg. Úgy találtuk, hogy ez az a létszám, melynél az oktató egyénileg is tud javítani a vendég mozdulatain, így valódi eredményeket produkálva a hát-, és derékfájás csillapításában. Kismamáinknál is hasonló igényeket tapasztaltunk, melynek oka az átmeneti, bizonytalan időszakokban megkívánt intenzívebb odafigyelés és segítség. A senior korosztály igényei szintén a kis csoportlétszámot tartják kívánatosnak.

Az előzőekből következően a foglalkozásokat igénybevehetik akár munkahelyi csoportok, nyugdíjas közösségek vagy baráti társaságok is, így fokozva az órák hangulatát.

Az árainkat a fentiek ellenére sikerült a nagy, zsúfolt jógastúdiók árainak szintjén, bizonyos esetekben alatta tartani.

A jóga megtanít, hogyan vigyázz önmagadra, és tudatosítja benned azon felismerést, hogy az "Én" nem azonos testeddel, azt pusztán kölcsön kaptad a mostani életedre. Az út fárasztó, de ha rátérsz, megtapasztalod, hogy új értelmet nyer életed. A felpörgetett mindennapok, a célvesztés, az örökös megfelelési kényszer, a fejedben uralkodó, létre és önmagadra irányuló kérdések válaszra találnak, és egy ismeretlen világ tárulkozik fel előtted: Önmagad.

Oktatóink

Janzer Andrea, stúdióvezető, egészségfejlesztő és életmód tanácsadó (SZTE), preventív gerinctréner, gerincjóga oktató, kismama jóga oktató

„Jómagam is civilizált világunk egyik áldozata voltam hosszú ideig, melyet a stressz okozta lelki traumákon túl a hátam, a gerincem sínylett meg a leginkább. Fájdalmaimon először masszázzsal, masszőrrel próbáltam javítani, aki rávezetett, hogy a hosszú távú eredményekhez aktivitásra van szükségem. Ahogyan bármilyen mozgással edzük testünk különböző izmait, ugyanúgy szükség van a gerinc tartóizmainak megerősítésére ahhoz, hogy a hát egészséges, fájdalommentes életet élhessen. Miután belevetettem magam a pilatesbe, majd a gerincjógába, szép lassan az élet egyéb területein is egyre inkább ez az út vált érdekessé a számomra. Ezért végeztem szakirányú főiskolát, ahol a diplomamunkám is az alternatív prevenciós lehetőségek kiaknázásáról készült a gerincfájdalmak enyhítésére. Azóta is arra törekszem, hogy minden körülöttem élőt meggyőzzek ezen mozgások hatékonyságáról és szükségességéről. Ebben az időben találkoztam először a kismama jógával is. Amellett, hogy a kismamák mindig elvarázsolnak szépségükkel, lehetővé teszik számomra, hogy újra és újra közelébe kerülhessek ennek a fantasztikus időszaknak, melyet várandósságnak nevezünk.” "Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad." (Hippokratész)

Demmel Tímea, gyermekjóga oktató, kismama jóga oktató, baba-mama jóga oktató, Naliní női jóga oktató, dúla, mozgásterapeuta

"2003 óta jógázok. 2010-ben, egy gyermekjóga foglalkozás nyílt napján megéreztem, hogy a gyermekjóga oktatása az a HIVATÁS, amit már hosszú évek óta keresek, életem folyója új mederbe terelődött. Rátaláltam első mesteremre, Csíki Mariannra. Nála végeztem el az oktató képzést, és azóta is folyamatosan járok továbbképzéseire. 2012 áprilisában végeztem el a Mozgásfejlesztés Gyermekjógával modult, ezzel megszerezve azt a tudást, mellyel a különböző problémákkal küzdő (diszlexia, magatartási zavar, figyelem zavar, hiperaktivitás) gyermekeket játékos módon tudjuk fejleszteni a jóga speciális gyakorlatai által. 

A Kismama Jóga – Baba-Mama jóga – Gyermekjóga hármas, logikus és természetes összekapcsolása az élet folyamatainak, ezért is döntöttem a Birthlight Kismama jóga és Baba-Mama jóga oktatói tanfolyamok mellett. 2012 áprilisában, és júliusában megszereztem az oktatói végzettséget. Megvalósult az álmom: a gyermekek útját végigkövetni a jóga által a magzati kortól egészen a felnőtté válásig.

Majd tovább kutakodtam, hogy hathatós segítséget tudjak nyújtani azon gyermekeknek is, akiknél fennmaradó zavar keletkezett a fejlődésük során. Így találtam rá, s végeztem el a Komplex Mozgásterápiát (Kulcsárné féle). Tudásomat növelve 2013 februárjában részt vehettem a DONA International képzésén, s megszereztem a Dúlai minősítést, így már a kismamákat a várandóság alatt, a szülés idején és a gyermekágyas időszakban is tudom szolgálni, segíteni.  Majd a belső csendben várakozva figyeltem, merre visz az utam, mi az, amire még várok. Egy álom kapcsán találtam rá a női jógára, s el is végeztem 2016-ban a Naliní Női Jóga oktató képzést, ami a jóga oktatásomat megkoronázta. Így lett teljes a kör. A magzati kortól egészen a felnőtt korig haladhatunk végig a jóga útján. 
A jóga számomra mára már életfilozófiává, mindennapjaim részévé vált. A gyermekektől tanult nyitottsággal igyekszek mindig tanulni és fejlődni, s tudásom legjavát törekszem továbbítani és átadni. Alázattal fordulok a jóga tanítás és mások segítése irányába, s remélem, hogy sikerül adnom, és segítenem számtalan gyermeket és felnőttet az útján.
is alkalmazni. 

NAMASTE"

Szántó Adrienn, Stott Pilates® személyi edző, Garuda® Trainer, TRX® edző, TRX RIP® Trainer

Bár eredeti végzettségem közgazdász, de a sport mindig is életem része volt. Az RSG, hip-hop, jazzbalett után a versenytáncnál kötöttem ki, amelyet 5 éven át versenyszerűen műveltem. Majd a tánccipőt edzőcipőre váltottam és a hobbiból hivatás lett. Kezdetben a fitness termek világában csoportos óraadóként igyekeztem az embereket az egészséges életmód útjára terelni, majd egyre inkább érzékeltem, hogy a minél pontosabb és hatékonyabb edzéshez a kiscsoportos létszám, illetve a személyi edzés elengedhetetlen, ilyen keretek közt lehet egy olyan maximális figyelmet szentelni a vendégre, amit nyújtani szeretnék. Így 2007-től a Stott Pilates® személyi edzések tették ki a hivatásom java részét. 2011-től Párizsba költöztem, ahol pilates teremben, Garuda és funkcionális tréning stúdióban oktattam. Itt találkoztam először a GARUDA® módszerrel, ami annyira magával ragadott, hogy elhatároztam, elsajátítom a módszert, annak kifejlesztőjétől James D’Silva-tól, Így Londonba utaztam,hogy személyesen is találkozhassam vele és elmélyülhessek ennek a fantasztikus ’világnak’ a rejtelmeiben. Ez az új tapasztalat és tudás jelentősen meghatározta az ezt követő szakmai pályafutásomat, mivel egy olyan erős inspirációt adott, és tágította szemléletmódomat, hogy ennek segítségével egyedi edzésmódszer forrott ki bennem. Miután Magyarországról elsőként és egyedüliként tanultam meg a Garuda®-t, így egy hatalmas vágyam azt megismertetni sokakkal, hogy mások is megtapasztalhassák rendkívüli hatékonyságát és holisztikusságát. Specialitásom olyan egyedi, a különböző technikákat ötvöző oktatási módszer, amely által az edzések kreatívak, hatékonyak, preventívek és globálissá válnak az egyén szintjén.

Zsadányi Regina, jógamester

Zsadányi Regina vagyok, 2008-ban aerobik oktatóként, 2009-ben személyi edzőként, 2011-ben Sivananda Jóga Központban jóga oktatóként végeztem. Ott ismerkedtem meg részletesebben a jógával, majd 2011 szeptemberében felvételiztem a Bhaktivedenta Hittudományi Főiskola Jógamesteri szakára, ahol 2014-ben jóga oktatóként végeztem. Azért kezdtem el jógázni, mert szerettem volna a fitness mellé egy olyan mozgásformát, ami nem pörgős, ugyanakkor keményen megdolgoztat, el lehet benne mélyedni és látványos eredményhez vezet. Ezért is tartok én a testet jól átmozgató, erősítésekkel átszőtt, kihívásokkal és újdonságokkal tűzdelt órákat. Persze senki sem törökülésben jött a világra, ezért ne félj csatlakozni akár úgy, hogy még sosem próbáltad. Ismerjük a mondást: gyakorlat teszi a mestert ;-)

Csomor Inci, Vinyasa Flow oktató

"A "jóga érzés" megismerése után tudatosan készültem arra, hogy ezt mindenkinek átadhassam, aki a test és a lélek harmóniáját szeretné kutatni, vagy egyszerűen lazítana egy kicsit a rohanó mindennapokban. Mivel magam is több jógaközpontot kipróbáltam, ezért jógaoktatóként van tapasztalatom abban, hogy mliyen gyakorlatokra van szükség egy órán, ahhoz, hogy kikapcsoljanak, pihentessenek, megmozgassanak és ellazítsanak mindenkit. Nagyon sok irányzatot kipróbáltam, mire megtaláltam a Vinyasa Flowt, amelyben minden megvan, amire szükségem lehet: áramló és lágy, ugyanakkor nagyon erőteljes és sok koncentrációt igényel. Mindenki megtalálhatja benne azt, amire épp szüksége van, így testileg és lelkileg egyaránt fejlődhet. Az Asram Jóga és Meditációs Központban végeztem oktatóként. Tanárom volt: Varga Judit Az ászanák rendszeres gyakorlása karbantartja a testet, a relaxáció megnyugtatja a fáradt és kimerült lelket, kiegyensúlyozottá tesz, így életünkre áldásos hatással van. Téged is várlak is óráimon!"

Bóta Beáta, Hatha jóga oktató

"2001 óta jógázom töretlen lelkesedéssel. Autodidakta módon, könyvekből kezdtem a tanulást a Hatha jóga rendszerében, 4 évig Iyengar jógát gyakoroltam, ahol tovább tökéletesítettem az ászanák kivitelezését. 2015-ben elvégeztem a Bindusar Yoga iskola által szervezett jógaoktató képzést, ahol Mukesh Kothari Indiai jógamester vezetése alatt sajátíthattam el a Hatha jóga rendszerét. A tisztelet azok felé akik támogatták tanárrá válásomat, fontos a számomra. Hálás vagyok Bakos Judit jóga oktatónak, akitől a jóga gyakorlati rendszerét tanulhatom folyamatosan, de mérhetetlen hálát érzek Bakos Attila iránt, aki a Védikus és jóga filozófiai hátterével ismertetett meg és amit tanulok jelenleg is. Ez a tanulás sosem ér véget, hisz hogyan tudnék Neked utat mutatni a jóga rendszerében ha én magam nem jártam végig és nincs benne tapasztalatom, megvalósításom… Hálás feladat jógát oktatni, mosolyt varázsolni mások arcára és segíteni az életüket jó irányba alakítani. Mindeközben nem csak másoknak segítek, hanem én magam is ráléptem az önfelfedezés útjára."