Pilates és TRX

A Stott Pilates®, a Garuda® és a funkcionális tréninget speciálisan ötvöző edzésmódszert takar az elnevezés, melyben a SAN a vezetéknévből ered(Szántó), míg a Flow a mozdulatok folyamatosságára és egymásra építettségére utal.

 

Mi a SANflow Pilates?

A Stott Pilates®, a Garuda® és a funkcionális tréninget speciálisan ötvöző edzésmódszert takar az elnevezés, melyben a SAN a vezetéknévből ered(Szántó), míg a Flow a mozdulatok folyamatosságára és egymásra építettségére utal.

1999 óta, mióta megkezdtem edzői pályámat folyamatosan új és újabb hatások és tapasztalatok értek, és egyre inkább kikristályosodott bennem, hogy a testet globálisan a leghatékonyabb edzeni.

Ezért személyi edzéseim alatt e hármas egységnek a segítségével igyekszem a vendégeimből a maximumot kihozni, a fókuszt pedig az egyéni adottságai és igény szerint helyezve.

A fukcionális tréning elemei segítenek a testet a hétköznapok kihívásaira felkészíteni és megerősíteni, a sajáttestsúlyos gyakorlatok segítségével és a hétköznapokból vett mozdulatok leképezésével.

A Stott Pilates® egyedi módszere és alapelvei nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy az edzések preventíven valósulhassanak meg.

A Garuda®-’amely ott kezdődik, ahol a pilates véget ér’- pedig a mozdulatok és a fasciális nyújtás egy zseniális és kivételes szintje, egy teljesen új koncepció, amely forradalmasítja a tág értelembe vett ’fitness’ irányzatot.

SZÁNTÓ ADRIENN

Stott Pilates® személyi edző

Garuda® Trainer

TRX® edző, TRX RIP® Trainer

Bár eredeti végzettségem közgazdász, de a sport mindig is életem része volt az RSG, hip-hop, jazz balett után a versenytáncnál kötöttem ki, amelyet 5 éven át versenyszerűen műveltem. Majd a tánccipőt edzőcipőre váltottam és a hobbiból hivatás lett.

Közel 14 éves szakmai tapasztalattal rendelkezem.

Kezdetben a fitness termek világában csoportos óraadóként igyekeztem az embereket az egészséges életmód útjára terelni, majd egyre inkább érzékeltem,hogy a minél pontosabb és hatékonyabb edzéshez a kiscsoportos létszám illetve a személyi edzés elengedhetetlen, ilyen keretek közt lehet egy olyan maximális figyelmet szentelni a vendégre, amit nyújtani szeretnék. Így 2007-től már a személyi edzés tette ki a hivatásom java részét, amely arány azóta sem változott.

Több mestertanárral (mint Mélykúti Krisztián, Bokor Zsuzsa, James D’Silva) volt szerencsém együttdolgozni éveken keresztül, akik szakmai tudásukkal és hozzáállásukkal rendkívüli módon motiváltak és inspiráltak a szakmai fejlődésemben.

2013.év végén tértem vissza Párizsból, ahol 2 évig éltem és franciául oktattam pilates stúdiókban és fitness teremben is.

Itt találkoztam először a GARUDA® módszerrel, ami annyira magával ragadott, hogy elhatároztam, hogy elsajátítom a módszert annak kifejlesztőjétől (James D’Silva-tól, Madonna, Gwyneth Paltrow és Trudie Styler személyi edzőjétől), így Londonba utaztam,hogy személyesen is találkozhassam vele és elmélyülhessek ennek a fantasztikus ’világnak’ a rejtelmeibe.


Ezt követően a Garuda® módszert is elkezdtem oktatni a párizsi Garuda stúdióban.

Ez az új tapasztalat és tudás jelentősen meghatározta az ezt követő szakmai pályafutásomat, mivel egy olyan erős inspirációt adott és tágította szemléletmódomat, hogy ennek segítségével egyedi edzésmódszer forrott ki bennem. Egy új szemléletmóddal gazdagodtam, amely lehetőséget nyújtott és még több kreativitásra motivált annak érdekében, hogy a különböző módszereket ötvözhessem a személyi edzéseim és csoportos óráim alatt.

Miután Magyarországról elsőként és egyedüliként tanultam meg a Garuda®-t, így egy hatalmas vágyam azt megismertetni sokakkal, hogy mások is megtapasztalhassák rendkívüli hatékonyságát és holisztikusságát.

Specialitásom olyan egyedi, a különböző módszereket ötvöző oktatási módszer, amely által az edzések kreatívak, hatékonyak, preventívek és globálissá válnak az egyén szintjén.

Szenvedélyem a hivatásom, az emberek testi-lelki motivációja és vallom, hogy a tanulás egy életen át tart, így a folyamatos fejlődés híve vagyok.

Mi a Stott Pilates®? 

Napjaink rohanó világában az egészségtudatos életmód, a sportolás jelentőségének felismerése és a harmónia iránti vágy egyre jobban előtérbe kerül.

A Stott Pilates® módszer is egy komplex szemléletmódon keresztül tudatos és koncentrált gyakorlatokat foglal magába, amelyekben egyszerre fedezhető fel a nyújtás és erősítés, amely minden izmot egyszerre dolgoztat meg és egyben rendkívül változatos edzést rejt magába a több mint 1000 gyakorlatával.

A Stott Pilates® az eredeti gyakorlatoknak egy a mai kor tudományos kutatásai alapján szakemberek (gyógytornászok, sportorvosok, fitness szakembereiből álló csapat) által folyamatosan-már több mint 20 éve- továbbfejlesztett olyan változata, amely az egyén fizikális adottságait a maximális mértékben veszi figyelembe.

Minden ember egyedi testi adottságokkal rendelkezik. Különböző a gerinc- és medence helyzete, ízületi stabilitása, izmainak esetleges diszharmóniája. Nem beszélve arról, hogy sok esetben különböző problémák és sérülések is párosulnak ehhez, így ezeket az egyéni jellemzőket mindenképpen figyelembe kell venni egy edzésprogram kialakításánál. Mindehhez valóban egy képzett trénerre van szükség. 

Az edzések alatt a testünkre koncentrálva elfeledkezünk gondjainkról és testileg-lekileg-szellemileg is felfrissülünk.

Mi a GRAUDA®?

„GARUDA® Training  -  Holistic, Organic, Dynamic”

„Ott kezdődik, ahol a pilates véget ér” (James D’Silva)

Garuda®  a jövő fitness irányzata

Az indiai(hindu) mitológiában a Garuda egy olyan szent madár, amely rendkívüli tulajdonságokkal bírt, olyan hatalommal rendelkezett,amely révén a különböző szituációkhoz szükségesen alakot tudatosan tudott váltani.

 Ezt az elnevezést találóan kölcsönzi ez az egyedülálló módszer is sokszínűségével, flexibilitásával és a mozdulatok precizitásával és folyamatosságával.

Ez az avant gardista koncepció több módszert is ötvöz úgy, mint a Pilates, Joga, Gyrotonic, Tai Chi,  Feldenkrais  és Alexander Technikát, mindezt egy flow(folyamatos mozgás)rendszerbe ültetve.

Garuda® Training több száz intelligens gyakorlata kihívást jelent és kitágítja az edzés eddigi megszokott határait.

A Garuda® módszer eredményei szembeötlőek. Jelentősen növeli az erőt, hajlékonyságot, koordinációs képességet és állóképességet, elősegíti a testi-lelki harmóniát. A cardio-vasculáris rendszerre is igen pozitív hatással van, így az Garuda® Training eredményei hamar láthatóak. Erős, karcsú test, javuló testtartás, letisztult, könnyed mozdulatok és lelki harmónia.

A módszer kifejlesztője James D’Silva Goa-ban, Indiában született, mielőtt Londonba költözött volna klasszikus és kortárs táncosként dolgozott. Profi táncosként koreografált és tanított Európa szerte és az USA-ban is.

Karrierje során számos módszert ötvözött jógát, pilatest, erősítést, majd később a Gyrotonic, Thai-chi, Feldenkrais és Alexander technikákat is belevette a repertoárjába, hogy ezeket egyetlen, holisztikus és integrált gyakorlatokat tartalmazó módszerévé fejlessze ki. Filozófiája a légzésre, ritmusra és az áramlásra fókuszál illetve arra, hogy a mozdulatokban megtaláljuk az relaxáció és az áramlás vezérfonalát.

Mi a Funkcionális tréning- a TRX® és a RIP® trainer? 

TRX® egy hordozható, felfüggeszthető funkcionális tréning eszköz, mellyel erőt, egyensúly-érzéket, hajlékonyságot, valamint az úgynevezett ’core izmok’ stabilitását egyaránt fejleszteni tudjuk.

Napjainkban egyre jobban hódít a funkcionális tréning. Az a fajta edzésmódszer, amelynek gyakorlatai a mindennapi életből vett mozdulatokból építkeznek.

A módszer a test természetes képességeit erősíti, a testet a mindennapok kihívásaira készíti fel, aminek középpontjában nem az izomépítés, hanem a stabil, terhelhető izomzat elérése áll. Ennek szolgál alapjául a ’core’ izmok erősítése, amely testünk erőközpontja.

A TRX® számtalan gyakorlatával a dimenzió minden irányában dolgozunk, integráltan átmozgatva a teljes testet. Minden edzettségi szintre megfelelő, hiszen a gyakorlatok intenzitását mi magunk választjuk meg és saját testünket használjuk ellenállásként.

Az anyagcserét hihetetlen módon felpörgeti, így a regenerációs(pihenő) szakaszban,hogy a testünk visszaálljon egyensúlyi helyzetébe, szinte ugyanannyi kalóriát égetünk el, mint az edzés során.
Egyszerűség és hatékonyság, ez a TRX sikere. A fittségi állapot nem számít, bárki elkezdheti!


RIP® Trainer

Szintén egy kiváló funkcionális edzésekhez használatos eszköz, amely egy változó, progresszív ellenállást ad a gyakorlatok kivitelezése során.

Lényege egy olyan folyamatos aszimmetrikus (egyoldalú) terhelés, amely nem megszokott módon  rendkívüli kihívás elé állítja a törzs stabilizációs izmait folyamatosan a gyakorlatok alatt. Rengeteg rotációs mozdulatot foglal magába, amely mozdulatalapokat mindennapjainkban is végrehajtunk, hiszen a hétköznapok során is számtalan egyoldalú terhelés ér bennünket. 

Ez az eszköz segít felkészíteni testünket ezekre az egyoldalú terhelésekre azáltal, hogy hozzájárul a stabilitás, az egyensúly, a koordináció, az erő- és állóképesség fejlesztéséhez.

 

ÓRATÍPUSOK

Személyi edzések

• SANflow pilates (talajon/gépen): A pilates óra során (talajon és gépen is) számos kiseszközt használunk. (pilates szalag, fitball,softball,súlylabda,henger, BOSU, pilates karika..)

• TRX/RIP trainer - funkcionális tréning

• SANmix: Az óra vegyesen épül fel pilates és funkcionális részből.

 1118, Budapest Budaörsi út 5. (Spirit Jóga Stúdión belül)

A személyi edzések egyéni időpont egyeztetés alapján, a csoportos órákra a limitált létszám miatt bejelentkezés szükséges az alábbi telefonszámon vagy e-mail címen!

Árlista

1 alkalom

2+1 akció

5 alk

10 alk

SANflow személyi edzés (pilates/gép és talaj/, TRX)

5900

11.800

28.000

53.000

SANflow duo pilates talaj/TRX 

4400/fő

8800/fő

21.000/fő

39.600/fő

 

 

 

 

 

Érvényes

 

4 hétig

6 hétig

12 hétig

 

 

 

 

 

oktatás háznál 

érdeklődjön +36307425928


Szántó Adrienn

+36/30-742-5928

sznt.adrienn@gmail.com

sanflow-pilates-paris.hu